OGIBiz Website

Menu
2881225
Main Description
2881296

Ποια είμαι

Horizontal Image Area
2881297

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • Πιστοποιημένη life coach, απόφοιτος του τμήματος Life Coaching και Ηγεσία, της Global Academy of Coaching, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching, ICF.
  • Career coach με πιστοποίηση στη διεξαγωγή προγραμμάτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού με χρήση των ψυχομετρικών tests e-mellon, της ISON Psychometrica.
  • Σπουδάστρια του τμήματος Mentor Coaching, της Global Academy of Coaching, για την απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης coaching (ACC), από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching, ICF.
  • Πτυχιούχος και αριστούχος τμήματος Αγγλικής Γλωσσολογίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, με διάκριση ως η απόφοιτος με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας, από τις 108 σχολές του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών
  • Πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Αθήνας

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Ονομάζομαι Έφη Ταμβάκη, είμαι μητέρα δύο παιδιών και μέχρι να έρθει στο δρόμο μου το life coaching, είχα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από το χώρο του τουρισμού πριν τελικά ασχοληθώ με την εκπαίδευση, ως καθηγήτρια αγγλικών. Το να περιγράψω τον εαυτό μου σε λίγες μόνο σειρές είναι μια μικρή πρόκληση για μένα, θα αναφερθώ λοιπόν περιληπτικά και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά σε όλα εκείνα που διαμόρφωσαν την Έφη του σήμερα.

Έχοντας κάνει μια ενδιαφέρουσα πορεία ως τώρα και στον προσωπικό και στον επαγγελματικό τομέα, με επιλογές και καταστάσεις που άλλοτε, σε μια παλιότερη, μη συνειδητή εκδοχή του εαυτού μου θα τα βάφτιζα ‘ατυχίες’ ‘αποτυχίες’ ή ‘λάθη’, σήμερα, κοιτώντας πίσω, τα ονομάζω με μία λέξη, ΕΥΛΟΓΙΑ.

Χωρίς αυτά, μπορεί να ήμουν κάπου καλύτερα ή χειρότερα, μπορεί να ήμουν κάποια άλλη εκδοχή μου επίσης καλύτερη ή χειρότερη – σε καμιά περίπτωση όμως δε θα βρισκόμουν ακριβώς εδώ ή θα ήμουν ακριβώς αυτή που είμαι τώρα.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή μου, πήρα πολύ χρήσιμα μαθήματα από τους δασκάλους μου, το γάμο μου, το διαζύγιό μου, τις ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική μου πορεία, τις ερωτικές και φιλικές μου σχέσεις, τους γονείς μου και τα στάδια της σχέσης μας, τα παιδιά μου, τους μαθητές μου, με άλλα λόγια, τη ζωή μου όλη ως τώρα όπως έχω επιλέξει η ίδια να βιώνω.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλες αυτές τις καταστάσεις, τους ανθρώπους και τις επιλογές που με ταρακούνησαν, με ξεβόλεψαν, έστω κι αν με έριξαν προσωρινά, γιατί χάρη σε αυτές έμαθα και εξακολουθώ να μαθαίνω εμένα, τα θέλω και τα όριά μου. Χάρη σε αυτές εμφανίστηκε στο δρόμο μου το life coaching - αφού όπως λένε ‘ο δάσκαλος εμφανίζεται πάντα όταν ο μαθητής είναι έτοιμος’.

Μέσα από το life coaching λοιπόν, συνειδητοποίησα έννοιες όπως αυτή της 100% ανάληψης ευθύνης του εαυτού μου, κάτι που μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω να τολμάω, να δοκιμάζω, να επιλέγω και να μαθαίνω και ξανά πάλι από την αρχή, όλα στη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού που λέγεται Ζωή.

Κατάφερα έτσι να αλλάξω πίστα σε κάποιους τομείς της ζωής μου που αποτελούσαν πρόκληση για μένα, όπως αυτός της προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης αλλά και της προσωπικής μου ζωής, φεύγοντας από το δράμα, αγκαλιάζοντας τα λάθη και τους φόβους μου και μετατρέποντάς τα σε πίστη, μπαίνοντας στη δράση, καταφέρνοντας έτσι να επεκτείνω την επαγγελματική μου δραστηριότητα και να ασχοληθώ με τον Άνθρωπο σε ένα πιο βαθύ επίπεδο και ταυτόχρονα να δημιουργήσω και να διατηρώ μια υγιή και όμορφη σχέση με τον σύντροφό μου, βιώνοντας ταυτόχρονα έντονες και συναρπαστικές στιγμές μαζί του, αλλά και να βελτιώσω τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους που επιλέγω να έχω δίπλα μου.

Βρίσκομαι, λοιπόν, στη θέση ακριβώς εκείνη που μου δίνει τεράστια χαρά να γίνομαι το κανάλι μέσα από το οποίο διευκολύνονται κι άλλοι άνθρωποι να οδηγήσουν τη ζωή τους σε ένα άλλο επίπεδο, άνθρωποι που μπορούν και λειτουργούν ήδη ικανοποιητικά σε κάποιους τομείς αλλά που θα ήθελαν να δουν τις ζωές τους να απογειώνονται και είναι αποφασισμένοι για την αλλαγή γιατί πολύ απλά δε θέλουν άλλο την όποια κατάσταση βιώνουν αυτή τη στιγμή.

Αν κι εσύ έχεις κάνει παρόμοια λάθη κι επιλογές, αν θέλεις να τα εκμεταλλευτείς όλα αυτά και να επενδύσεις στον εαυτό σου ώστε να γίνεις η καλύτερή σου εκδοχή, δημιουργώντας πιο αρμονικές σχέσεις και βρίσκοντας το βαθύτερο νόημα της ζωής σου, είμαι εδώ για σένα.

Footer
2881230